7. lokakuuta 2015

Koukussa koukkuamiseen

Syksyn ensimmäinen käsityö on valmis. Pieni pyöreä matonkuteesta virkattu matto. Ohje oli hyvin ohjeellinen, omalle käsialalleni se ei sopinut.

Ohje oli yksinkertaiselle pyöreälle matolle, mitään pitsistä unelmaa en halua, niille olen oikeastaan allerginen. Hieman haastavan virkkaamisesta teki lisäykset oikeille kerroksille. Lisäyksiä tuli hurjan helposti liikaa, ja se tarkoitti usein kerroksen tai parinkin purkamista. Puolessa välissä vaihdoin koukun bambuisesta ergonomiseen, ja myös se muutti käsialaa. Matossa on edelleen jossain kohtaa silmukka tai pari liikaa ja se liekottaa hiukan, mutta ehkä se asettuu kunhan pyöräyttää ensimmäisen kerran koneessa ja neulos tiivistyy. Jos ei asetu, niin sitten ei. Kyllä se meillä menee joka tapauksessa!

Sain myös aloitettua toisen matonkuteesta tulevan maton, tällä kertaa koukkuamistekniikalla (kuva alla). Koukkuamalla pinnasta tulee kaunis, ja se on hauskaa ja nopeaa! Matonkuteesta virkkaaminen ja ylipäätään tekeminen on sen verran nopeaa, että jopa kaltaiseni malttamaton jaksaa ja viitsii jopa virkata, kun näkee selvästi edistyneensä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti