24. lokakuuta 2015

Kiire. Ja tv.

Edellisestä kirjoituksesta on taas turhankin pitkä aika. En vaan ole ehtinyt ja jaksanut. Viikko on mennyt veljen lapsia hoitaessa, ja kotiin palattua on tietysti pitänyt kotihommatkin saada hoidettua.

On se myönnettävä että kun on omaan rauhaan ja mukavaan hiljaisuuteen tottunut, niin pitkäaikainen meteli on vaan väsyttävää. Lapsista kun kuuluu elämisen äänet väkisinkin, ja näiden kavereiden iät on 2,5 ja 3,5, niin sitä ääntä riittää. Lapsia meillä mieheni kanssa ei ole, ja tuskin biologisia tuleekaan. Joskus ajan kanssa voisi siitäkin asiasta jonkun sanasen sanoa...

Pitkästä pitkästä aikaa olen oikeasti ehtinyt seuraamaan muutamaa sarjaa tv:stä. Pidän valtavasti monesta brittisarjasta. YLEllä on alkanut arkipäivisin uusi sarja Murha paratiisissa, ja pidän siitä.  Tosin tuossa samalla ohjelmapaikalla on tullut monta monta hyvää sarjaa, kuten Murdochin murhamysteerit ja Neiti Fischerin etsivätoimisto. Muita suosikkeja YLEn puolella on hulvattoman hauska musta komedia Hunderby, ja Downton Abbey josta alkoi viimeinen tuotankokausi. Lisäksi on pakko mainita ikisuosikki Midsomerin murhat ja perjantai-iltojen Hercule Poirot -elokuvat (joista useimmat olen nähnyt monta kertaa ja löytyy jopa DVD:ltä). Brittisarjoissa pidän tarinankerronnasta, ja ennen kaikkea siitä, että niissä ei mässätä verellä ja suolenpätkillä. En jaksa enää katsoa älytöntä hakkaamista ja väkivaltaa, vaan mieluummin seuraan tarinaa. Ja tähän brittisarjat ovat omiaan.

Maikkarin puolella taas on brittisarja Broadchurch, ja uutena amerikkalainen Bosch. Bosch perustuu Michael Connellyn romaaneihin, ja Connelly on yksi lempikirjailijoistani. Ennakko-odotus ei ollut valtavan positiivinen, mutta yllätyksekseni Boschin näyttelijä tekee hahmosta uskottavan, ja ainakin tähän mennessä nähtyjen kolmen jakson perusteella voi sanoa että tv-sarja on riittävän uskollinen kirjalle. En siis todellakaan voinut käsittää kuinka Hannibal-elokuva voitiin lopettaa täysin alkuperäisestä kirjasta poikkeavalla tavalla, tosin koko elokuvaa oli kirjaan verrattuna muutettu paljon. Pöyristyttävää! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti